Nyelvválasztás:

Családi foglalkozás az Alföldi Galériában

A Képek a torony alól című kiállításhoz illeszkedett az a családi program, amelynek szombat délelőtt az Alföldi Galéria adott otthont. A szervezők a városképet meghatározó tornyokkal csábították a gyerekeket kézműveskedni, nem kevés sikerrel.

A tornyok sokáig tájékozódási pontként szolgáltak, innen ered a toronyiránt kifejezés is, amely, ha máshol nem, de az Alföldi Galériában szombaton délelőtt, biztosan értelmet nyert. Közben pedig a vásárhelyi családok újabb lehetőséget kaptak arra, hogy különleges kézműves technikával ismerkedjenek meg.

- Toronysablonokat vágtunk ki, a tornyok nagyon sokfélék lehetnek és ezeket próbáltuk meg kompozícióba rendezni. Egy nagyon érdekes faktúraképző technikát alkalmaztunk, és ez nagyon érdekes programnak bizonyult, nagyon szerették az érdeklődők- mondta Lucza-Vígh Erna múzeumpedagógus.

Azért éppen a tornyok kerültek fókuszba, mert a Városháza felújításával az ott tárolt, közel 500 darabos képzőművészeti gyűjteményt el kellett költöztetni és a legértékesebb műtárgyakból az Alföldi Galériában rendeztek kiállítást, Képek a torony alól címmel. Többek között Németh József, Kohán György, Kajári Gyula, Kurucz D. István munkái vonulnak fel.

-  Majdnem 100 éve gyarapodó gyűjteményről van szó, nagyon értékes és nagyon szép darabok láthatók a vásárhelyi képzőművészektől illetve a szimpóziumok részvevőitől. Ezek képzik a gyűjtemény gerincét. Érdekes más aspektusból látni ezeket a munkákat, ahogyan így egymás mellé vannak állítva. Az anyagot Nagy Imre múzeumigazgató állította össze - tette hozzá a múzeumpedagógus.

Akik kíváncsiak arra, milyen műtárgyak kerültek elő a Városháza raktárából, azoknak április végig lehetőségük van megtekinteni az Alföldi Galériában rendezett kiállítást.

Forrás: Vásárhelyi Televízió

Eseménynaptár
« » 2024 április
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5