2021. november 29., Hétfő

Sajtó ROVAT CIKKEI

Első < 123456 > Utolsó
Plohn József (1869-1944) fotográfus vásárhelyi gazdaságokról készült, a Tornyai János Múzeum gyűjteményében található felvételeit mutatta be a Délmagyarország napilap.
A tram-train beruházás során előkerült régészeti leletekről számolt be a M5 Kulturális Híradója 2021. március 4-i adásában.
A Korok, kultúrák, lelőhelyek 2021 régészeti kiadvány ajánlója jelent meg a Délmagyarország napilap 2021. március 4-i számában és online felületén.
A Korok, kultúrák, lelőhelyek 2021. évi kiadványáról beszélt Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója és Csányi Viktor régész-muzeológus, a kötet szerkesztője a Vásárhelyi Televízió március 4-i Híradójában.
Endre Béla Szobasarok című művét láthatják mától egy héten át az érdeklődők a Tornyai János Múzeum üvegkirakatán át Hódmezővásárhelyen, a Pandémia Galériában.
Mi teszi a szép könyvet? témában jelent meg cikk a Délmagyarország 2021. február 27-i számában, amelyben a Tornyai János Múzeum művészeti kiadványainak tervezője Szántó Míra Judit grafikus nyilatkozott megyei napilapnak.
Eddigi várostörténeti feltételezések bizonyítékai is felszínre kerültek a tramtrain beruházás nyomvonalához köthető feltárásokon. A négy éves ásatás és leletanyag mindenképp történelmi jelentőségű.
A Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti sorozat záróelőadását ajánlotta a Vásárhelyi Televízió február 22-i Híradójának nézőinek Csányi Viktor, a Tornyai János Múzeum régésze.
A Házasság Hetéhez kapcsolódó gyűjtési felhívásról számolt be a közmédia M5 Kulturális Híradója 2021. február 17-i adásában.
A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit, legyen szó ruhákról, fényképekről vagy meghívókról - tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.
A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója nyilatkozott a Vásárhelyi Televízió Híradójában.
A Vásárhelyi Televízió Kultikum című, Ramóna Vass szerkesztette magazinja Mihály Dömötör Metamorfózis című, az Emlékpontban márciusban megnyílt tárlatáról és a Tornyai-múzeum Kiss Lajos nyomdokain haladva. Válogatás a Tornyai János Múzeum 2019. évi gyarapodásából című - Bernátsky Ferenc és...
Közösségi oldalain és intézményi honlapjain indít videósorozatot a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. A 8-10 perces epizódok elkészítése folyamatban van, amelyekben nemcsak a gyűjteményeket, hanem az intézményben folyó kutatásokat és azok eredményeit is bemutatja a múzeum. Az iskolai tananyagokhoz...
A rendkívüli időjárás, a hó, a fagy miatt két hétig szüneteltek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Tornyai János Múzeum átalakítási, felújítási munkálatai Vásárhelyen, hétfőtől azonban ezeket újrakezdhették.
A nagy hideg és a sok hó miatt kéthetes kényszer pihetőt kellett beiktatni a Tornyai János Múzeum felújításánál és bővítésénél. Ez a kiesés azonban nem hátráltatja a beruházás tervezett befejezését, ugyanis a korábbi időszakban nagyon jó ütemben haladt az építkezés.
A hideg idő sem késlelteti a Tornyai János Múzeum újjáépítését. A régi épület belső átalakítása után a homlokzati munkálatok is jól haladnak.
A napfényes, csapadék és fagymentes időjárás kedvezett a városban folyó építkezéseknek. Egész héten dolgoztak a már lezárt dr. Rapcsák András utca Kossuth tér és Lázár utca közötti szakaszán. Megnéztük, hogyan folyik a munka. Fotóriporttal!
A Tornyai János Múzeum leendő szakkönyvtári része már jól látható a Szegfű utca felől. Ez alatt, a pincében lesz a látványraktár, az emeleten pedig bővített kiállítóteret alakítanak ki, ahol jövő ilyenkor az idei Tornyai-plakettes önálló tárlata is helyet kap.
Két pályázat is segíti a vásárhelyi Tornyai János Múzeum átalakulását és bővülését. A helyszínen Mucsi László, a városfejlesztési és üzemeltetési iroda vezetője elmondta: a régi épületrészeken és a két új területen is dolgoznak a kivitelezők, akik az építés során nem várt problémákkal is találkoztak...
Első < 123456 > Utolsó