2021. november 29., Hétfő

Sajtó ROVAT CIKKEI

Első < 123456 > Utolsó
Két nyertes pályázatnak köszönhetően teljesen megújul a Tornyai János Múzeum. Az intézmény két új épületrésszel is kiegészül, a kivitelezési munkálatok várhatóan jövő év tavaszára fejeződnek be.
Kívül-belül felújítják, átépítik, bővítik a vásárhelyi Tornyai János Múzeumot. A munka javában tart, a látványraktárnak szánt épületet is megalapozták. 2012 első negyedévére készülnek el.
Jól halad a Tornyai János Múzeum felújítása, a látogatóbarát múzeummá alakítása. Mint ismeretes a Tornyai János Múzeum fejlesztése teljes körűen nem fért bele a Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs Programba, ezért a komplex látogatóbarát fejlesztéshez a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Program...
Javában tart a Tornyai János Múzeum rekonstrukciója. A fejlesztés keretében a két meglévő épület felújítása mellett bővítésen is átesik a létesítmény. A Szegfű és Deák Ferenc utcák sarkán raktárépület és restaurátor műhely készül, egy látogatóbarát fejlesztés révén a múzeum és a mellette lévő lakóépület...
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum több egymáshoz kapcsolódó pályázati forrás segítségével alapjaitól újul meg, köszönhetően egy másfél milliárd összköltségű beruházásnak.
Összesen mintegy 3 milliárd forintból újulnak meg Vásárhely kulturális létesítményei. A beruházások egy részéről tegnap a Tornyai János Múzeumnál tartottak sajtótájékoztatót.
A Tornyai János Múzeum több egymáshoz kapcsolódó pályázati forrás segítségével alapjaitól újul meg. A munkálatok során korábbi épületek, épületrészek bontása zajlik, illetve fejeződött be, jelenleg az új épületek alapozása folyik.
Javában zajlik az egész városra kiterjedő, a kulturális élet átalakítását célzó `Agóra` program Vásárhelyen. Ennek jelenlegi állását, a munkálatok pillanatnyi fázisát mutatta be pénteken délelőtt Almási István alpolgármester, Nagy Imre a Tornyai János Múzeum igazgatója, és Mucsi László a városfejlesztési...
Megkezdődött a Tornyai János Múzeum új látványraktárának alapozása, így a dr. Rapcsák András utcán jelenleg egy több mint három méter mély gödör tátong. Az előrejelzések szerint hétvégén újabb csapadékra lehet számítani, a kivitelezést azonban most már a folyamatos esőzések sem zavarhatják meg.
Javában zajlik az egész városra kiterjedő, a kulturális élet átalakítását célzó `Agóra` program Vásárhelyen. Ennek jelenlegi állását, a munkálatok pillanatnyi fázisát mutatta be pénteken délelőtt Almási István alpolgármester, Nagy Imre a Tornyai János Múzeum igazgatója, és Mucsi László a városfejlesztési...
Napok óta egy speciális géppel cementes folyadékot fecskendeznek a Tornyai János Múzeum Rapcsák András út felőli két épületének alapja alá, hogy megerősítsék.
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum felújítása keretében, egy uniós pályázat részeként a múzeum és a mellette lévő két lakóépület közötti foghíjtelken újszerű eljárással, úgynevezett jet grouting technológiával január 13-án, csütörtökön elkezdődtek a munkálatok.
Hetek óra folyik a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum kibővítése, felújítása. A napokban speciális, `óriás injekciós tűvel` fecskendeznek cementes folyadékot a már meglévő épületek alá - tájékoztatott Medgyesi Konstantin sajtóreferens.
Hetek óra folyik a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum kibővítése, felújítása. A napokban speciális, „óriás injekciós tűvel” fecskendeznek cementes folyadékot a már meglévő épületek alá.
Hatalmas beruházások előtt áll a Belváros, de még ezeken túl is terveznek további felújításokat Hódmezővásárhelyen közölte Almási István, az 1. választókerület képviselőjelöltje, akit a szerdán bemutatott programjáról kérdeztünk. Mint mondta a megújuló épületek megkívánják a hozzáillő környezetet is.
A kilencmilliárdnyi fejlesztéshez hárommilliárd támogatást már megnyert a város - mondta el keddi sajtótájékoztatóján dr. Lázár János. A polgármester, országgyűlési képviselő a programok állásáról adott helyzetjelentést.A sajtótájékoztató teljes hangfelvételével, a fejlesztések fotóival, látványterv...
Októberben kezdődik a Tornyai János Múzeum átalakításának, bővítésének első üteme: beépítik az intézmény melletti foghíjtelket, és látogatóbarát fejlesztéseket hajtanak végre. A beruházás költsége közel 400 millió forint.
Októberben adják át az építőknek a vásárhelyi Tornyai János Múzeum melletti, most még üres telket, amelyen a múzeum bővítésének első, 364 millió forintos része valósul meg - mondta el Almási István alpolgármester. A ma délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott: itt lesz a múzeum főbejárata egy modern portállal...
A korszerűsítés mellett új épületszárnnyal bővül a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum; a beruházás mintegy 365 millió forintból valósul meg, mely 85 százalékban pályázati forrás - hangzott el a dél-alföldi városban csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.
A múzeum melletti üres telken alakítják ki az új főbejáratot. Ez lesz a Tornyai bővítésének, első - 364 milliós része.
Első < 123456 > Utolsó