Nyelvválasztás:

Jövőre már a megújult múzeum mutatja be az idei Tornyai-plakettes alkotásait

A Tornyai János Múzeum leendő szakkönyvtári része már jól látható a Szegfű utca felől. Ez alatt, a pincében lesz a látványraktár, az emeleten pedig bővített kiállítóteret alakítanak ki, ahol jövő ilyenkor az idei Tornyai-plakettes önálló tárlata is helyet kap.

A Tornyai János Múzeum látogatóbarát fejlesztése két pályázatból valósul meg. A tavasz óta tartó munkálatok most látványos szakaszba érkeztek, hiszen a korábbi üres telket beépítették, és a falak már az intézmény teljes magasságát elérik.

 

- Az a része az építménynek, mely átnyúlik a Szegfű utca felé, annak a végében lesz a leendő szakkönyvtár. Itt található egy olyan felület, amely félig téglázott, félig üres, erre kerül majd rá egy üvegfal, ahonnan természetes fényt kap majd a helyiség - mondta Nagy Imre a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója.

 

Ebben az épületben a lépcsőház is áll már. Innen vezet lejáró a pince szintre, ahová a látványraktár kerül. Az első emeleten, amely az épületnek egyben a harmadik szintje, a korábbihoz képest jóval tágasabb kiállítótér fogadja majd a látogatókat. Többek között itt mutatják majd be az idei Tornyai-plakettes munkáiból rendezett tárlatot is.

 

- Jövőre Kovács Péter grafikusművésznek az új épületben lesz kamara kiállítása, ami nem is lesz kamara jellegű, mert a három földszinti fogadótérben, valamint a dr. Rapcsák András és a Szegfű utca közötti szakaszt átívelő emeleti részen lesznek elhelyezve az alkotásai - tette hozzá Nagy Imre.

 

Ezzel párhuzamosan a Deák Ferenc utca elején és két új épület közötti régi épületrészen is dolgoznak a szakemberek. Itt a jelenlegi nagy gödör helyén további raktárbázisok, a rá kerülő emeleten pedig restaurátor műhelyek lesznek. Az intézmény teljes felújításának jövő tavasszal kell elkészülnie.

 

http://www.hodmezovasarhely.hu/cikkek/jovore-mar-a-megujult-muzeum-mutatja-be-az-idei-tornyai-plakettes-alkotasait-6719

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város hivatalos honlapja

 

2011-10-14

Eseménynaptár
« » 2024 április
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5