Nyelvválasztás:

Előkészítik a terepet: jön a 70. Vásárhelyi Őszi Tárlat

A következő öt évben Nátyi Róbert művészettörténész látja el a Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátori feladatait. Az idei, jubileumi kortárs képzőművészeti seregszemle előkészületeiről számolt be az Alföldi Galériában.

Nemsokára regisztrálhatók a jubileumi, 70. Vásárhelyi Őszi Tárlatra szánt alkotások. A kurátori feladatokkal öt évre megbízott Nátyi Róbert művészettörténész az előkészületekről tartott június 5-i vásárhelyi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az elmúlt hét évtizedben sokat változott a művészet, ezzel együtt a kortárs törekvéseket bemutató őszi tárlat is mindig megújul, más és más arculatát mutatja.

Nátyi Róbert úgy látja, egyes időszakokban a kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét mutatta be, ám az ezredforduló óta jóval szélesebb a spektrum. A feladatok egyike fenntartani országos jelentőségét, és ha lehet, emelni presztízsét.

Vannak olyan irányzatok, illetve művészek, akik az elmúlt években talán nem jelentek meg kellő reprezentációban. Az elmúlt évek őszi tárlatairól hiányzó idősebb, jelentős, országosan és nemzetközileg ismert és elismert mestereket fontos lehet meggyőzni arról, hogy megjelenjenek műalkotásaikkal
– mondta Nátyi Róbert. [...]

Regisztráció és beadás

A beadas.oszitarlat.hu regisztrációs felület indulása, illetve minden egyéb tudnivaló, határidő és dátum a június 10-i héten már nyilvánosan elérhető. Az alkotásokat a szokott rend szerint várhatóan július közepén várják a szervezők Hódmezővásárhelyen és Budapesten, a Műcsarnoknál. Azt követően válogatja ki az öttagú szakmai zsűri az idén október 5-én, az Alföldi Galériában nyíló tárlat anyagát.

Addig is, a vásárhelyi Alföldi Galériában június 23-ig még megtekinthető a Vásárhelyi Őszi Tárlat elmúlt évtizedeiből válogató, HETVEN című kiállítás.

delmagyar.hu / Délmagyarország - 2024. június 5.

Eseménynaptár
« » 2024 július
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4