Nyelvválasztás:

Kerámiák a szimmetria jegyében

Szívet formáló kócsagpár, épített környezetünk digitális lenyomatai, szimmetrikus kerámiaképek, Vásárhely „tükröződő” sziluettje, kádban fürdőzők és magastűzben égetett „lélekmadár” vázák is megjelennek a tavalyi év kerámia szimpóziumának beszámoló kiállításán.

A közel tucatnyi művész mintegy száz alkotásából rendezett kiállítás megnyitója szeptember 8-án 17 órai kezdettel lesz Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában.

 

Az e héten indult, immár huszonnegyedik Vásárhelyi Kerámia Szimpózium kísérőrendezvényeként nyílik beszámoló kiállítás a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány és a Tornyai János Múzeum szervezésében a 2020. évi alkotótábor idején készült munkákból. A tavalyi szimpózium tematikája a szimmetria volt, amely téma a közel hat hetes műhelymunka alatt készült művek formáin, ábráin és kialakításain egyaránt visszaköszön. A hódmezővásárhelyi alkotótábor különlegességét a felhasználható anyagok és technológiák sokfélesége adja, ennek köszönhetően rendkívüli változatosság figyelhető meg a bemutatott anyagon.


Nagy-György Ágnes Wartha-ösztöndíjas iparművész korongolt porcelán munkái a 23. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállításán az Alföldi Galériában

A szerdán kora este nyíló tárlaton Antal András, Haber Szilvia, Herter Kata, Kiszely Mária, Kotormán Norbert, Kovács Lívia, Kun Éva, Nagy-György Ágnes, Návay Sándor és a szimpózion szakmai vezetőjének, egyben a kiállítás kurátorának Pannonhalmi Zsuzsának, valamint a művésztelep résztvevő P. Benkő Ilona alkotásai láthatóak a Kossuth téri kiállítóhely földszinti termeiben. A tárlatot Dr. Lovag Zsuzsa nyitja meg, köszöntőt mond Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója.

Az október 10-éig megtekinthető a kiállítás ideje alatt műhelybeszélgetésekkel, alkotói bemutatkozásokkal és könyvbemutatóval készülnek a szervezők.

Eseménynaptár
« » 2024 április
ke sze csü szo va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5