Nyelvválasztás:

Múzeumok Majálisa - Ott lesz a Tornyai Múzeum is!

Idén először vesz részt önállóan a Tornyai János Múzeum a Múzeumok Majálisán Budapesten. A rendezvényen való jelentét azért nagyon fontos most, mert a nyár végére teljesen megújuló kulturális létesítményt így minél többen megismerhetik.

A Múzeumok Majálisát évek óta a Nemzeti Múzeum kertjében rendezik meg. Az ország jelentős kulturális intézményei azért igyekeznek magukat itt képviseltetni, mert ez a programsorozat mindig több tízezer látogatott vonz. A Tornyai János Múzeum korábban másokkal együtt már szerepelt ezen a seregszemlén, ám idén először saját standdal vesz majd részt, hiszen ősztől már a megújult múzeum várja az érdeklődőket Hódmezővásárhelyen.

- Eddig a múzeum meglehetősen visszahúzódott, nem nagyon voltak olyan rendezvények, ahol fel tudtunk volna hívni magunkra az ország figyelmet, hiszen nem volt meg rá a lehetőség, pedig a szakmai munka zajlott. Azzal, hogy ebben az évben átadásra kerül az intézmény, mindenképpen vissza kell helyezni a magyar múzeumok csillagos egére a Tornyai János Múzeum csillagát is és ennek bár nem az első, de az egyik lépcsője, hogy felmegyünk a Múzeumok Majálisára - mondta Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója.

Dr. Nagy Imre múzeumigazgató sajtótájékoztatója

(Fotó: Szilágyi Gergely)

 

A május közepén megrendezésre kerülő rendezvényen a megújult Tornyai János Múzeum mellett az érdeklődők az Emlékponttal és a Tájházzal is megismerkedhetnek. Mivel főleg a családok körében népszerű ez a rendezvény, ezért olyan programokat és feladatokat kínálnak majd itt a vásárhelyiek, melyeket akár gyerekek is élvezhetnek.

- Vannak a múzeum jeles tárgyaiból készült puzzle-k, melyekkel ki lehet rakni például egy neolitikus kerámiának a fényképét vagy egy arany avar fülbevalónak a képét. De ennél bonyolultabb feladatok is lesznek, mint a különböző anagrammák megfejtései, melyeket a múzeum egyes területeire dolgoztunk ki - tette hozzá Nagy Imre.

Dr. Nagy Imre múzeumigazgató bemutatja a múzeumi kirakókat

(Fotó: Szilágyi Gergely)

A Múzeumok Majálisán való megjelenést az pályázat tette lehetővé, amely keretében a Tornyai János Múzeum látogatóbarát fejlesztése is megvalósulhat. Az intézmény egyébként az Utazás Kiállításon is részt szokott venni, jelenleg pedig az újvidéki agrár és turisztikai vásáron népszerűsíti magát.

Forrás: Vásárhelyi Televízió

Eseménynaptár
« » 2024 március
ke sze csü szo va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7